A modern és minden igényt kielégítő rádiós lakásriasztók, le a tévhitekkel!

A vezeték nélküli riasztórendszer rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkezik, a hagyományos vezetékes rendszerekkel szemben, ilyen a gyors kivitelezhetőség, kábelmentes működés, könnyű bővíthetőség, kompromisszumok nélküli érzékelő át- és elhelyezés. Nem kell vezetékezni és kábel csatornázni a központtól az érzékelőkig, így esztétikailag rendkívül előnyös. Fontos szempont még az is, hogy esetleges átalakítás esetén könnyen és egyszerűen megoldható a rádiós rendszer átépítése különösebb bonyodalmak nélkül. Bár még mindig drágábbnak számít a vezetékes lakásriasztók eszközeivel szemben, de kiépítésnél lehetőség van munkadíj spórolásra, mivel sokszor feleannyi idő alatt kiépíthető.

Riasztó

A kedvező tapasztalatok miatt egyre több vezeték nélküli lakásriasztó rendszer kerül felszerelésre, ezt a folyamatot segíti, hogy a rádiós rendszerek árában is komoly csökkenés történt az elmúlt években, így szinte mindenki számára megfizethetővé váltak. A rádiós érzékelők energiaellátását elemek biztosítják, melyek jellemzően 1-2 évig képesek működtetni a vezeték nélküli eszközöket. Megfelelő karbantartással elkerülhetjük az elemek esetleges lemerülését, amelyre egyébként a központi egység is figyelmeztet minket.

Még mindig sokan félnek attól, hogy a rádiós riasztórendszerek könnyen szabotálhatóak és távolról kikapcsolhatóak. A fejlett vezeték nélküli technológia része a rádiófrekvenciás zavarok felügyelete is. A központ folyamatosan figyeli a rádiófrekvenciás zavarokat, és egy maghatározott érték túllépése esetén figyelmeztet a lehetséges szabotázsra. De mint ahogy a mobiltelefonoknál sincs arra lehetőség, hogy valaki más telefonját használjuk anélkül, hogy tudnánk a telefon kódját, így a rádiós riasztórendszerek is mindegyik saját frekvencián működnek, ami garantálja, hogy illetéktelen személy ne tudja azt szabotálni.