Vezeték nélküli riasztó

AMIKOR A MODERN RÁDIÓS TECHNOLÓGIA BIZTOSÍTJA A SOK ÉVES MEGBÍZHATÓSÁGOT!

KINEK és MIKOR ajánljuk a RÁDIÓS, VEZETÉK NÉLKÜLI RIASZTÓT?

  • Ha nem szeretne spórolni az esztétikán,
  • Meghízható rendszert szeretne gyors átalakíthatósággal,
  • Nagy rendszerek (több érzékelős) gyors és költséghatékony kiépítésénél,
  • Különálló épületek (lakás, garázs) védelemmel történő összekapcsolása egy rendszerbe.

JABLOTRON riasztó

Manapság egyre inkább elterjedni látszik a rádiós riasztó rendszerek kiépítésének igénye, mivel a kezdeti magas árak az évek folyamán egyre inkább közelítenek a vezetékes riasztó rendszerek kiépítési költségéhez. Ez azért lehetséges, mert már az eszközök beszerzési ára is jelentős mértékben csökkent, illetve a kiépítés is kevesebb munkát igényel (nincs szükség kábelezésre) ezáltal a munkadíjak is kedvezőbbek lettek a rádiós riasztó rendszerek esetén.

Jelenleg akárcsak a vezetékes típusoknál itt is csak olyan riasztó központokat és kiegészítő eszközöket használunk, amelyek MABISZ minősítéssel rendelkeznek, ezért a biztosító társaságok ugyanúgy elfogadják a lakásbiztosítások díjának csökkentésére, mint a vezetékes rendszereket.

Nagy előnye a rádiós rendszernek az esztétikus kivitelezés, mivel a kommunikáció a központ és az érzékelők között (melyek saját akkumulátorral rendelkeznek) rádiósan történik, így egyáltalán nincs szükség kábelezésre, ezzel elkerülhető, hogy akár a frissen festett vagy felújított ingatlant kábelcsatornával, illetve a fal élekben végigfutó vezetékekkel csúfítsuk el.

Ebből adódóan gyakori félelem a rádiós riasztóval kapcsolatosan, hogy mi van abban az esetben, ha az érzékelőkben lemerül az akkumulátor? Nem kell, hogy ez visszatartó erő legyen egy rádiós riasztó rendszer kiépítése esetén, hisz az érzékelők előre figyelmeztetik a riasztó tulajdonost abban az esetben, ha merülőben van az akkumulátor.

PARADOX MAGELLAN riasztó

Továbbá kérdésként szokott még az is felmerülni, mivel rádió hullámokon kommunikálnak az eszközök a központi egységgel, lehetőség van-e ennek külső szabotálására?
Itt szintén szeretném azokat a leendő ügyfeleket megnyugtatni, akik a rádiós riasztó rendszer mellett döntenének, hogy ez nem lehetséges, a legtöbb rádiós riasztó saját frekvencián kommunikál, ezért nincs lehetőség a jelzések megzavarására. Például arra sincs lehetőség, hogy egy másik rendszer távirányítójával ki lehessen kapcsolni a rendszert, mivel külön-külön minden egyes egység egyénileg van felprogramozva az adott központra. Úgyan úgy, mint ahogy arra sincs lehetősége senkinek, hogy az egyik autó távirányítójával egy másik autót kinyissunk.

Összehasonlítás képen itt is szeretnék egy pár rádiós központot ismertetni:

  • JABLOTRON PROFI: Rádiós központ, 2 partíció (élesítés), 16 zóna (érzékelő), 433Mhz
  • JABLOTRON OASIS: Rádiós központ, 2 partíció (élesítés), 50 zóna (érzékelő), 868Mhz
  • JABLOTRON 100: Rádiós központ, 15 partíció (élesítés), 120 zóna (érzékelő), 868Mhz
  • Paradox MAGELLÁN: Rádiós központ, 2 partíció (élesítés), 32 zóna (érzékelő), 868Mhz

JABLOTRON riasztó