Nyári hőség! Életet menthet a lakásriasztó, nem csak betörés ellen kiváló!

A mostanában jelentkező szélsőséges időjárás még a fiatal egészséges szervezetet is megviseli, ezért felmerül a kérdés, hogy hogyan tudunk gondoskodni idős, beteg szeretteinkről ha nem tartózkodunk otthon. Természetesen nem mindig tehetjük meg, hogy a nap 24 órájában otthon tartózkodjunk és vigyázzunk a hozzátartozókra, illetve azt sem tehetjük meg, hogy arra az időszakra, míg távol vagyunk valakit felbéreljünk melléjük, hogy a megfelelő felügyelet alatt legyen.

Riasztó

De ma már a biztonságtechnika piacon megtalálható riasztórendszerek esetén lehetőség van arra, hogy akár egy rádiós távirányítóval, akár csuklóra köthető jelző rendszerrel a távfelügyelet felé átjelezzen a rendszer baj esetén. Mindennek velejáróra, hogy a riasztórendszer valamely 24 órás távfelügyeleti szervhez legyen csatlakoztatva, és az ilyen esetekbe a riasztóközpont továbbítsa a segélyhívó jelzést.

Távfelügyeletek esetén, minden egyes riasztórendszer által generált jelzést egy diszpécser központban fogadnak, így nem fordulhat elő, hogy egy-egy ilyen jelzés esetén ne történjen meg a megfelelő intézkedés, legyen szó riasztósról, tűzjelzésről, vagy ép egészségügyi pánik jelzésről.

Amennyiben a lakásriasztóhoz csatlakoztatott rádiós távirányító, vagy csuklóra csatolható egészségügyi vészhívó jelzést ad a központ felé, az ügyeletes diszpécser értesíti a megfelelő személyt. Ez lehet egy közeli hozzátartozó, vagy kifejezetten erre az esetre megadott személy, aki esetleg az ingatlan közelében tartózkodik és bármikor gyorsan oda tud érkezni a helyszínre. Lehetőség van arra is, hogy az ilyen esetekben a jelzésekre közvetlenül az ingatlanban tartózkodó személy kezelő orvosát értesíti a távfelügyelet, aki pontosan tudja, hogy az ingatlanban tartózkodó személy milyen betegségekkel rendelkezik. Ehhez a kezelőorvos személyes hozzájárulása és tájékoztatása szükséges, csak így tudja biztosítani a távfelügyelet egészségügyi vészjelzés fogadásánál az orvos értesítését.

Tehát elmondhatjuk, hogy ma már a riasztórendszerek tudása és védelme igen sokrétű lehetőséget biztosít az ingatlan tulajdonosai számára.