Lakásriasztó felügyelet távolról, akár okostelefonnal.

A jelenleg egyre inkább fejlődő technika lehetővé teszi, hogy akár az otthonunktól távol okostelefonnal, vagy az interneten keresztül vezéreljük majd az egész ingatlanunk elektromos berendezéseit. Ma már mindez a riasztórendszerek egyes típusainál is megoldható. A PARADOX és DSC termékcsaládok gyártói kifejlesztették azt az IP modult, mely lehetővé teszi a riasztóközpontok távoli rendszer felügyelettét web böngészőn, vagy a riasztóközpont gyártójának saját szoftverén keresztül okostelefonon (Android, illetve IOS).

Riasztó

A kanadai gyártmányú PARADOX termékcsalád IP 150-es modulja, megoldást nyújt arra, hogy az ingatlan tulajdonosa internetes elérhetőséggel rendelkezve bármikor, bárhonnan elérje és távolról vezérelje a lakásriasztó rendszerét, vagy esetlegesen az állapotát lekérdezze. Mindez lehetővé teszi, hogy a telefonunkat használjuk úgymond virtuális kezelőként.

Így olyan funkciókat végezhetünk el, melyet egyébként csak a helyszínen tartózkodva tehetnénk meg:

  • Amennyiben elfelejtettük volna bekapcsolni a riasztót távozásunkkor ezt utólag is megtehetjük.
  • Ha valakit távollétünk ideje alatt szeretnénk beengedni az ingatlanba anélkül, hogy a kódunkat megadnánk kikapcsolhatjuk a teljes rendszert, vagy csak bizonyos részeit (partíciót).
  • A kezelő szoftveren keresztül a teljes rendszer állapota megtekinthető, illetve programozható.
  • Meghibásodás esetén értesítést küld a rendszer a meghibásodott eszköz megnevezésével.
  • Lehetővé teszi, hogy zónákat kikapcsoljunk távolról is, így egy esetleges érzékelő meghibásodás esetén, nem szükséges, hogy az egész rendszert kikapcsoljuk azért, hogy ne jelezzen folyamatosan tévesen a rendszer.
  • Riasztás esetén vibrál, vagy hangot ad, illetve értesítést küld a beprogramozott e-mail címre (max. 16 db e-mail).
  • Okostelefonok esetén WiFi-n vagy 3G kapcsolaton keresztül működik.
  • Háttérprogramként futtatható, így a készülékkel futtatás alatt egy időben más alkalmazást is használhatunk.

A PARADOX IP150 modul ma már a piacon elfogadható áron megtalálható az ügyfelek részére, így nem számít kiváltságnak az alkalmazása. Ellenben nem szabad elfelejteni, hogy ez a felügyeleti rendszer még nem helyettesíti a távfelügyeletek által nyújtott 24 órás kivonuló járőrszolgáltatást.