Mennyit ér az emberi élet, és a visszahozhatatlan emlékek?

Gyakran csak akkor szembesülünk azzal, hogy mennyit is ér a családtagok nyugalma és biztonsága, valamint egy-egy pótolhatatlan emlék, mikor már nem változtathatunk a megtörtént eseményeken.

Egy-egy emléknek nem is annyira pénzbeli értéke van, mint eszmei, amit sosem tudunk már pótolni és ettől felbecsülhetetlennek számít. Az emberi életet pedig még inkább nem szabad pénzben mérni.

Riasztó

A legfőbb oka, amiért nem vesszük komolyan az ingatlanunk riasztóval történő védelmét, mert úgy gondoljunk, hogy nem tartunk akkora értéket benne, amiért érdemes lenne egy egyszeri nagyobb, vagy egy egy-két éves, de havi rendszerességű kisebb beruházást eszközölni rá.

Egy megbízható lakásriasztó rendszer kiépítése és eszközei persze nem két forintba kerülnek. De talán érdemes elgondolkodni rajta, hogy ha egy mobil telefonra, televízióra, vagy egyéb háztartási elektronikus eszközre reálisnak tartjuk a több tízezer forintos költséget, egy biztosítók által minősített és megfelelő tudással rendelkező riasztórendszernél sem szabad megalkudni a barkácsboltokban beszerezhető pár ezer forintos riasztórendszernek kikiáltott használhatatlan eszközökkel. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani azzal kapcsolatosan, hogy melyek azok a riasztó típusok, amelyek között érdemes elgondolkodni.

A vezetékes lakásriasztó rendszerek körében, ha egy megbízható riasztórendszert szeretnénk beszerezni, amit ajánlani tudunk a leendő tulajdonosoknak, a legelterjedtebb típusok, a DSC, PARADOX, PYRONIX központok, és az ezekhez kapcsolódó riasztó eszközök, mint mozgásérzékelő, nyitásérzékelő, kültéri- beltéri szirénák, melyek már a magyarországi piacon is megfizethető árkategóriába tartoznak. Esetenként előfordulhat, hogy nem csak az ingatlanon belüli védelmet kell megoldani, hanem a kültéri riasztás is fontos szempont, ennek a megoldására is kínálnak a fenti termékcsaládok kültéri mozgásérzékelőket, infrasorompókat.

Manapság egyre inkább elterjedni látszik a rádiós riasztórendszerek kiépítésének igénye, mivel a kezdeti magas árak az évek folyamán egyre inkább közelítenek a vezetékes riasztó rendszerek kiépítési költségéhez. Ez azért lehetséges, mert már az eszközök beszerzési ára is jelentős mértékben csökkent, illetve a kiépítés is kevesebb munkát igényel (nincs szükség kábelezésre) ezáltal a munkadíjak is kedvezőbbek lettek a rádiós riasztó rendszerek esetén.

Jelenleg akárcsak a vezetékes típusoknál itt is csak olyan riasztó központokat és kiegészítő eszközöket ajánlunk, amelyek MABISZ minősítéssel rendelkeznek, ezért a biztosító társaságok ugyanúgy elfogadják a lakásbiztosítások díjának csökkentésére, mint a vezetékes rendszereket. Többek között megbízhatóságot tekintve bátran ajánljuk a JABLOTRON, MAGELLAN riasztóközpontokat, és kiegészítő eszközeit, valamint az ELMES mozgás, nyitás és egyéb lakásriasztó kiegészítőket.